Jablečný koláč

16. září 2014 v 7:46 | M* |  Recepty
Pečení je mou vášní už od dob, kdy jsem nadšeně stála u maminky a byla šťastná, že můžu míchat těsto, nebo jí jen podávat vajíčka. Co se ale stává pravidelně, je to, že jakmile přijde léto a spolu s ním horké dny, trávím v kuchyni co nejméně času. Ale pak zase s nástupem podzimu a chladnějších týdnů se moje radost z pečení a vaření vrací zpátky a ze mě se zase stává domácí ženuška, kterou by každý chtěl doma!
A toho jsem teď s nástupem sezony využila a upekla buchtu, pro tento podzimní čas jako stvořenou :)



Recept na koláč vlastně jinde nenajdete, protože jsem receptu ponechala pouze jádro a zbytek, tak jako téměř pokaždé, dodělala dle sebe :D Ale je to skvělé! :)


Budete potřebovat:

2 hrníčky celozrnné mouky (nebo polohrubé)
třičtvrtě hrníčku cukru (třtinového nebo bílého)
1 prášek do pečiva
6-8 jablek (nastrouhaných na hrubo)
půl lžičky skořice
2 lžičky holandského kakaa
4 vejce
4 lžíce sušeného ovoce (rozinky, brusinky)
třetina hrníčku oleje

Jako první si oloupejte a nastrouhejte jablka. Odložte si je stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Podle potřeby přilejte trošku studené vody. Smíchejte si mouku s kypřícím práškem a postupně přimíchávejte ke žloutkům. Opět řeďte studenou vodou, abyste to neměli moc husté. Následně přidejte jablka, skořici, kakao a nasekané ovoce. Opatrně přimíchejte sníh z bílků a nakonec pořádně vmíchejte olej. Těsto vlejte na vymazaný a vysypaný plech a pečte při 160°C maximálně 25 minut (já to za 20 minutek měla hotové :))


Výsledek stojí za to, můžete si jej posypat troškou moučkového cukru (já do něj přidala ještě skořici, to je teprve něco!)
Měla jsem problém s tím, abych se nevrhla na plech a nesnědla ho celý sama. Tak si nechte chutnat :)

M*
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ter Ka Ter Ka | 16. září 2014 v 18:49 | Reagovat

mňaam to je ta, jak jsi mi o ní psala!! :D tak ta vypadá parádně, musím zkusit! :)

2 Andie Andie | Web | 17. září 2014 v 18:27 | Reagovat

vypadá skvěle! a navíc na toto období fakt vhodná, jablek je všude až moc :D

3 Ko Ky Ko Ky | Web | 17. září 2014 v 18:55 | Reagovat

Tedy ten se ti,ale povedl:) hned bych ho i ráda ochutnala kdybych jen mohla :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama